Videobellen met Houseparty

Nu de sociale omgang met onze vrienden en familie tijdelijk veranderd is moeten we zoeken naar alternatieven. De app Houseparty zorgt er gelukkig voor dat u digitaal bij elkaar kunt komen. De app maakt het mogelijk voor een hele groep vrienden om een videogesprek te starten waarin iedereen elkaar kan zien. Een soort conference call dus, maar dan allemaal vanaf een andere locatie. Zo kunt u de dag doorspreken, een drankje doen of bijvoorbeeld een verjaardag vieren.

Hoe werkt het?

1. Download de app;
2. U voegt uw vrienden toe door linksboven op het emoji-icoontje te tikken;
3. Vervolgens kunt u kiezen of u iemand wil toevoegen via Facebook, Snapchat, contactlijst of op gebruikersnaam.

In het hoofdscherm is de camera direct aan. Om een groep te maken tikt u in het hoofdscherm rechtsboven op het plusje. Hier ziet u nogmaals uw vriendenlijst. U maakt als het ware een digitale kamer aan voor een groepsgesprek. Leuk als u vanuit huis toch een feestje wilt vieren.
Selecteer de vrienden met wie u graag wilt videobellen. Om vervolgens te bellen tikt u op ‘invite to the room’. U voegt ze dus als het ware toe aan uw digitale huisfeestje. Wilt u meerdere mensen toevoegen, tik dan (ook tijdens het bellen) weer op het plusje om andere mensen te selecteren.

Spelletjes

Het leuke aan Houseparty is dat het niet alleen een videobel-app is, maar dat u ook nog leuke spelletjes met elkaar kunt doen tijdens het bellen. Momenteel biedt Houseparty vier verschillende spelletjes aan.

1.Heads Up De eerste is ‘Heads Up!’, de Engelse versie van ‘Wie ben ik?’. Je gespreksgenoten krijgen dan een naam boven jouw hoofd te zien. Aan jou de taak om te raden wie je bent. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de andere deelnemers in het gesprek.

2.Trivia ‘Trivia’ is een kennisquiz, waarin u en uw vrienden vragen moeten beantwoorden. Degene die de meeste antwoorden goed heeft, wint. Maar let op: u heeft maar heel even de tijd om te antwoorden. Denk dus niet te lang na over uw antwoord!

3.Chips and Guac In ‘Chips and Guac’ moet u de juiste combinatie zoeken tussen verschillende onderwerpen. Vergeet ook hier de tijdslimiet niet, want het is moeilijker dan u denkt!

4.Quick Draw! Quick Draw! is het laatste spel in Houseparty. Hiermee is één iemand aan de beurt om het aangewezen onderwerp op het scherm te tekenen, terwijl de rest moeten raden wat u heeft getekend. Zodra iemand het goed raadt tikt u rechtsboven op het vinkje en krijgt u een nieuw woord te zien. Degene die de meest geraden tekeningen heeft gemaakt wint.

Houseparty is beschikbaar voor zowel iOS als Android (klik op uw besturingssysteem om de app te downloaden).